Vi er en 0-6 års (forholdsvis) ny daginstitution i Viby J. 

Vi åbnede d. 2.1 2019, og har fra 01.01.2022 plads til 42 vuggestuebørn, samt de børnehavebørn som vokser til fra vores vuggestue, så dit barn kan blive hos os indtil det starter i skole.

I DII Træhøjen har vi børn fra et stort geografisk område: Viby J, Stavtrup, Holme, Højbjerg, Kolt/Hasselager, Tranbjerg og Solbjerg. 

Dagligdagen i DII Træhøjen er præget af genkendelighed, tryghed og udviklende aktiviteter tilpasset børnenes alder og behov. Vi vægter nærvær højt. Der skal være kvalitet i dagligdagens mange rutiner og gøremål, fordi det er det, der optager det meste af vores tid sammen med børnene. I barnets opstartsperiode (indkøring) i DII Træhøjen har vi især fokus på tilknytning og tryghed for både barn og forældre.

Kontakt os for en rundvisning og en snak om værdier og tanker bag det pædagogiske arbejde. 

DII Træhøjen er en 0-6 års integreret institution i Viby J, som kan huse 6 børnegrupper. DII Træhøjen åbnede i januar 2019 i et helt nybygget og moderne hus på toppen af Onsholdtvej med udsigt ud over hele Aarhus. 

Huset

Vores store arkitekttegnede hus har en stor træfacade ud mod Onsholtvej, hvilket har været inspiration til vores navn DII Træhøjen. På indersiden åbner huset op imod legepladsen og den store gårdsplads med sandkassen, som er et samlingssted for både store og små.

Inde i huset er der masser af plads til diverse aktiviteter og hyggelige kroge, hvor børnene kan fordybe sig i leg. På de brede gangarealer er der plads til bevægelse, og det er også her vi udstiller børnenes kunstværker i løbet af året. I DII Træhøjen har vi indrettet os i rum til forskellige aktiviteter

Udendørsfaciliteter

Legepladsen rundt om huset er en stor kuperet naturlegeplads, hvor der er små skovområder med mulighed for at finde kryb og kravl. Der er bakker hvor man kan løbe, kravle og udfordre kroppen. Derudover har vi flere gyngeområder samt hængekøjer, hvor man kan sanse og slappe af. Legepladsen har et mindre aflukket område, hvor de yngste børn kan lege i et afskærmet læringsmiljø

I DII Træhøjen bestræber vi os på, at hver stue tager på tur et par gange om ugen. Til de børn der er for små til gå selv, har vi eldrevne klapvogne med plads til 4 børn i hver. Vi besøger forskellige steder i lokalområdet, hvor vi blandt andet fodrer heste, klapper kaniner eller leder efter gravkøer.

 

Hverdagen i DII Træhøjen 

Leg er børnenes måde at bearbejde oplevelser og indtryk på, og det er her de øver sig på livet - der skal derfor være plads og tid til at fordybe sig i legen.

Vi lægger vægt på, at dagligdagen er præget af nærvær, tid til at støtte børnene i deres leg og samspil med hinanden. At der er tid til at inddrage børnene i de daglige gøremål og gøre dem selvhjulpne, så de føler, de mestrer deres liv og er en værdifuld del af fællesskabet. Vi arbejder med aktivitetsplaner, som sikrer at alle børn bliver stimuleret - både motorisk, finmotorisk, sprogligt og socialt. Samtidig finder vi god tid til, at børnene har tid og ro til at lege frit både inde og ude.

I DII Træhøjen prioriteter vi udeliv og bevægelse. Vi er udenfor hver dag - hele året, i alt slags vejr. Alle børn er på tur i lokalområdet minimum 1 gang om ugen, som oftest på gåben (og til dem der er for små til det, har vi eldrevne klapvogne). 

Hvem er vi? 

Pr. 1.januar 2022 er vi normeret til 42 vuggestuebørn, samt et stigende antal børnehavebørn, foreløbigt fordelt på 4 stuer: Muldvarpe, Egern og Harer for  vuggestuebørn, og Ulvene, for vores børnehavebørn. 

Vi har et erfarent og uddannet personale, som følger barnets trivsel og udvikling, og som kan give professionel vejledning inden for de fleste emner, der omhandler småbørn.

Vi vægter et godt forældresamarbejde baseret på respekt og troværdighed. I DII Træhøjen møder vi børn, forældre og kolleger med anerkendelse, fordi vi tror på at det bedste samarbejde om og med barnet opstår når det positive forstærkes. Vi tror på, at både barnet og de voksne omkring det har de bedste intentioner. Når vi anerkender disse, giver vi vores medmennesker oplevelsen af at være værdifulde. 

Hvordan ser en typisk dag ud i DII Træhøjen?

Åbningstiderne i DII Træhøjen er fra 6.30 til 17.00 (fredag til 16.30).

Hver dag har vi morgensamling med sang og frugt ca. kl. 9.00.

Derefter laver vi aktiviteter i større eller mindre grupper ud fra vores aktivitetsplan.

Kl. ca. 10.40 spiser vi frokost, efterfulgt af hygge og stille leg indtil de puttes til middagslur. De yngste børn sover formiddag og eftermiddag, efter hver deres egen dagsrytme, og de ældste børn som ikke længere har brug for et middagshvil, leger på legepladsen i middagsstunden.

Vi spiser eftermiddagsmad fra omkring kl. 14.00 og til de børn der sover længere end det, gemmer vi en tallerken, som de så får når de står op igen. Eftermiddagen bliver brugt på legepladsen, hvor vi eksempelvis leger, løber, gynger eller graver i sandkassen. 

Vores frokostordning

Vi har vores egen køkkenleder, som hver dag laver lækker frokost til alle børn. Vi får varm mad 4 dage om ugen, og maden er lavet med fokus på at råvarerne skal være bæredygtige, så vi har stor fokus på madspild. Derudover er alt maden overvejende økologisk.

Derudover har vi en tilkøbsordning, hvor man for 225 kr. om måneden får formiddagsfrugt og eftermiddagsmad. Børn som ikke er tilmeldt tilkøbsordning skal medbringe 3 stk. frugt om ugen og egen eftermiddagsmadpakke hver dag. Eftermiddagsmaden laves ligeledes i eget køkken

Vi spiser frokost i små faste spisegrupper og under frokosten prioriterer vi samtaler rundt om bordet, hvor vi f.eks. snakker om hvor maden kommer fra. I DII Træhøjen går vi meget op i selvhjulpenhed og ved frokosten er det især et fokuspunkt. Børnene lærer selv at tage sit service af bordet og lægge deres klud i vasketøjskurven. 

Vi stemmer om det

Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

Hos DII Træhøjen elsker vi at fortælle små historier fra dit barns hverdag.

Vi vægter et godt forældresamarbejde - baseret på respekt og troværdighed. Et godt forældresamarbejde for os er et forhold, hvor vi respekterer hinanden og et rum, hvor vi kan skabe en tryghed for forældrene når de afleverer deres børn hos os. 

I DII Træhøjen vil vi sammen med barnets forældre, sætte rammer og skabe indhold med målet om at børnene får en god og tryg barndom. Derfor er det vigtigt, at du som forælder holder dig orienteret på Børneintra hver dag, for at se om der er nyheder om dit barn dag eller noget nyt I skal forholde jer til. 

Få indflydelse på hverdagen

I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

DII Træhøjen har et forældreråd som sammen med ledelse og personale drøfter og igangsætter aktiviteter med hensigt på at styrke det gode børneliv i Træhøjen.

Forældrerådet administrerer blandt andet en facebookgruppe for DII Træhøjens forældre: DII Træhøjen Viby – Forældregruppe. Her kan forældre komme i kontakt med hinanden uden for åbningstiden og danne netværk.

Forældrerådet planlægger og afholder forskellige arrangementer som har til formål at skabe netværk imellem forældrene.

Derudover arbejder forældrerådet med at skabe traditioner for årets gang, udfærdige sukkerpolitik, diskuterer emner der er oppe i tiden i.f.t. daginstitutioner og meget mere.

Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

Dagligdagen hos DII Træhøjen er præget af genkendelighed, tryghed og udviklende aktiviteter tilpasset børnenes alder og behov.

Vi vægter nærvær højt. Der skal være kvalitet i dagligdagens mange rutiner og gøremål, fordi det er det, der optager det meste af vores tid sammen med børnene. Vi tager os god tid til at skifte, putte, dække bord, spise osv. Vi lader børnene deltage mest muligt, og vi sørger for, at der er en god stemning med tid til f.eks. snak, sang og leg. I disse dagligdags rutiner foregår der en masse læring og udvikling

Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.